28 August 2022, 15:33 uur
Sport
mainImage
ANP

Dirk Kuijt heeft zijn eerste overwinning als trainer van ADO Den Haag binnen in de Keuken Kampioen Divisie. In het vierde competitieduel was het zover, tegen Jong Ajax met John Heitinga als coach. Dat was vooral te danken aan aanvaller Xander Severina, die met twee doelpunten en een assist belangrijk was: 4-0.

In Den Haag waren fans van de thuisploeg weer beperkt welkom, nadat zij eerder geweerd moesten worden vanwege ongeregeldheden bij de verloren promotiewedstrijd van ADO Den Haag afgelopen seizoen. Alleen seizoenkaarthouders waren welkom en dus zat het stadion lang niet vol.

De aanwezigen zagen Joël Zwarts al in de 2e minuut scoren, door raak te koppen uit een voorzet van Severina. De aanvaller maakte zelf de 2-0 door de bal in het doel te schuiven na een steekpass door de Amsterdamse verdediging. Max de Waal maakte meteen na rust de derde treffer, voordat Severina van buiten het strafschopgebied met een geplaatst schot de eindstand bepaalde.

ADO had de eerste drie duels verloren, van MVV, FC Den Bosch en Heracles Almelo.